Nedop gaat overstappen naar virtuele lessen

Virtuele lessen

In navolging van de nieuwe maatregelen rondom het indammen van het coronavirus passen wij onze begeleiding bij Nedop verder aan. Wij gaan vanaf 28 maart gebruik maken van virtuele lessen. 

Nedop vind het belangrijk dat ieder kind ook in deze tijden zichzelf blijft ontwikkelen en aan de leerdoelen kan werken. Daarom hebben wij de afgelopen dagen met meesters en juffen druk gewerkt aan een virtuele lessen (ook wel online classroom genoemd).

Live online les

Met de huidige technieken zoals die van Zoom is het mogelijk om daar waar leerkrachten voor de klas staan (thuis of werkplek) heel praktisch via hun laptop of ander device de leerlingen bijstaan tijdens een live online les. Van kleine (4 leerlingen) tot grote (8 leerlingen) groepen, ja zelfs in sub groepen online via de break-out room optie.

Verder verandert er niets aan de huidige rooster van de leerlingen. Ongeveer een uur voor de aanvang van de les ontvangen de leerlingen een persoonlijke link waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de les.

Groot netwerk

NEDOP beschikt over een netwerk met online platforms, bijlesinstituten, materiaal ontwikkelaars en docenten die op zoek zijn naar een detacheringsbaan.   Er staan altijd 120+ professionals voor u klaar om u te ondersteunen.

Betrouwbare partner

Betrouwbare partner voor zowel vakdocenten als onderwijsinstellingen.

Innovatie

Wij bieden maatwerk en focussen ons op passende oplossingen in het onderwijs.

Wanneer herhalen

Een gouden tip voor het leren van een toets is om de dag voor de toets geen nieuwe stof meer te leren, maar alleen nog maar de stof die je al geleerd hebt te herhalen.
Daarnaast is het heel handig om na een les direct het onderwerp dat in de les behandeld is zelf te gaan leren en herhalen, zodat je het een langere periode onthoudt. Ook is het slim om elke keer dat je leert aan het eind de geleerde stof nog eens te herhalen, zodat het beter in je geheugen komt. Bron: https://www.malthastudiecoaching.nl/blog-onderwijs/2016/01/04/de-kracht-van-herhaling/

Stichting NEDOP is een overkoepelende organisatie voor een aantal organisaties dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve leermiddelen voor het onderwijs. De organisaties zijn gevestigd door heel Nederland.

Contactgegevens

Heeft u vragen of wilt u advies?
Neem dan gerust contact met ons op.

Laan van Zuid Hoorn 70,
2289 DE Rijswijk